Internationella kvinnodagen

Idag är de 8 mars och det är inte vilken dag som helst, det är internationella kvinnodagen. Jag har ganska mycket blandade känslor kring den här dagen. Självklart är det jättebra och viktigt att det finns en dag för att hylla, uppmärksamma och uppskatta oss kvinnor. Men jag önskar att den här dagen hade varit till för att hylla en kamp vi segrat och inte en kamp som fortfarande pågår. Jag önskar att den här dagen var till för att fira men det är den inte. Det är en dag för att uppmärksamma ojämställdhet och alla de orättvisor som kvinnor utsätts för varje dag i hela världen. Det är en påminnelse för alla om hur mycket vi har kvar att kämpa för. Feminismens kamp har kommit långt men det är fortfarande en lång bit kvar på vägen. Feminismen är så otroligt viktig och behövs, även här i Sverige.

Året är 2017 och det finns fortfarande människor som vägrar kalla sig för feminister. Står du för ett jämställt samhälle? Grattis, då är du feminist. Easy as that. Det är synd att folk inte har kommit längre än så och jag hoppas att de människorna får sig ett uppvaknande. Varje dag blir kvinnor som utsatts för våldtäkt ifrågasatta och vi kvinnor får lära oss från ung ålder hur vi ska agera för att undvika männens våld. Under hela min skoltid är det alltid killar som tagit mest plats. I grundskolan fanns det EN lärare som stod upp för oss tjejer när killarna slog oss, drog oss i håret eller kallade oss för "jävla horor". Alla andra lärare blundade för detta eller menade på att vi inte skulle ta så illa upp för killarna var ju bara killar och "kärlek börjar alltid med bråk" - som man fått höra så många gångar. Jag är så fruktansvärt trött på patriarkatet och att leva i ett samhälle som inte är jämställt. Ett samhälle där män ständigt sätter sig över kvinnor, ett samhälle där kvinnor ständigt utsätts för våld, ett samhälle där kvinnor tjänar mindre än män- för att vi är kvinnor.

Jag ÄLSKAR att vara kvinna trots att jag pågrund av det har sämre förutsättningar i dagens samhälle. Vi flickor/tjejer/kvinnor är fantastiska och vi måste påminna varandra om detta. Vi måste bli bättre på att stötta varandra. Tillsammans är vi starka och glöm aldrig att backa era systrar, det är så viktigt!

Gillar

Kommentarer

Linda
Linda,
GIRLPOWER!!
lindaviktoria.se
ineees
ineees,
Bra skrivet! Håller helt med!
nouw.com/ineees
IP: 82.99.3.229