Tankar om vänskap

Jag tror vi alla ha varit med om svek och människor som gör oss illa. Det gör ont, och det enda som läker såren är tiden. Men ibland måste man stanna upp och fråga sig själv om det är värt det eller inte. Är det värt att behålla relationer som gör en illa? För mig var det inte värt det längre.

Jag har enda sedan jag var liten gömt mig, och förlitat mig på andra. Folk kunde behandla mig hur som helst utan att jag ryckte på ögonbrynet. Det finns ert ordspråk som lyder "vi accepterar den kärlek vi tror att vi förtjänar". Och jag tror verkligen att det är så. Jag ansåg att jag själv inte förtjänade att bli behandlad bättre. Men tiden går och precis som allt annat, så förändras man och växer upp.

Idag är jag en person som vägrar att bli trampad på. Jag tillåter ingen att behandla mig dåligt. Men när man har byggt upp något nytt. Ett självförtroende och en stolthet, men återigen blir sviken och trampad på..då är det svårt att fortfarande orka stå kvar.

Det känns som att jag tidigare hade växt till ett tjock, stabilt och starkt träd. För några månader sedan började trädet att luta och nu, nu har jag fallit till marken. Det enda som nu finns kvar är en liten, ensam och trasig kvist. Om någon trampar på mig igen, går jag sönder.

Men om jag raderar alla dem som fortsätter att trampa. De som fortsätter trots att jag ber dem att sluta. Då kan jag nog läka ihop igen. Och kanske så småningom..bli ett nytt stabilt träd igen.
/Anna

Gillar

Kommentarer

ineees
ineees,
Så fint skrivet <3 kram på dig
nouw.com/ineees
Sagabjers
Sagabjers,
Så himla fint❤️ Puss
nouw.com/sagabjers
ellamariagizmo
ellamariagizmo,
Fint skrivet!❤
nouw.com/ellamariagizmo
emmanords
emmanords,
Så fint skrivet! Kan verkligen känna igen mig💕
nouw.com/emmanords