VEGANSK CASHEWSALLAD

Tänkte tipsa om en jättegod vegansk sallad som jag gör ganska ofta. (Väldigt ofta). Gillar den så mycket och går jättesnabbt att göra. När jag fastnat för en grej kan jag typ äta det varje dag, just nu är det denna. Här kommer recept:

250 g broccoli
2 dl naturella cashewnötter
250 g körsbärstomater
1 squash
1 röd lök
2,5 dl kikärtor (1 tetra)
2 dl couscous
1 citron, skalet
1 msk citronsaft
1+3 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
Några kvistar bladpersilja
Salt
Svartpeppar

1. Skär broccolin i fina buketter och skiva squashen. Lägg alltsammans i en smord form tillsammans med körsbärstomater och cashewnötter, och rosta i 15 minuter på 225 graders ugnsvärme.

2. Tillaga couscousen enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla rödlöken fint och hacka persiljan.

3. Riv av det gula skalet på citronen med ett zestjärn och blanda med olivolja, vitvinsvinäger, citronjuice samt salt och peppar.

4. Varva de rostade grönsakerna med couscousen och rödlöken på ett fat. Strö över persiljan och ringla till sist över citronvinägretten.

Receptet kommer HÄRIFRÅN! /Alicia


  • Food

Gillar

Kommentarer